dimecres, 6 de setembre del 2017

Presentació de Episodis del Moviment Obrer als Països Catalans

En els darrers mesos no he pogut publicar gaire, i no és pas per manca de coses per explicar-vos, al contrari, al llarg del 2017 han vist la llum tants projectes que no m'han quedat les estones que necessito per endreçar quatre idees i plasmar-les al bloc.

Crec que no us he pogut parlar com caldria d'alguns grans projectes que haurien merescut més línies a aquest bloc, com Can Batlló Històric, una autèntica superproducció dins del recinte de l'antiga fàbrica que no només ha servit per explicar i reviure una part de la història de la Bordeta, sinó que també ha servit per tal que un grapat de persones magnífiques hagin teixit complicitats. I tot plegat amb un objectiu de fons aconseguir que espais com la masia de Can Bruixa es puguin reconvertir en un Centre d'Interpretació Històrica de Can Batlló i dels nostres barris.

Tampoc us he pogut parlar de la recuperació per al barri de la Lleialtat Santsenca, una antiga cooperativa que després de gairebé una dècada de lluita les veïnes i els veïns de Sants han tret del seu ostracisme per tornar-lo a la gent. Un episodi que serà històric i que tinc la sort d'estar vivint en primera persona.

I entre mig de tot plegat un projecte en el que feia ja uns mesos que vaig estar treballant i que ara ha vist la llum, Episodis del moviment obrer als Països Catalans, una obra col·lectiva publicada per Edicions del 1979, que analitza episodis clau de la història de l'obrerisme als Països Catalans. Un projecte impulsat pel també santsenc, historiador i company Marc Santasusana en la qual he pogut parlar sobre la vaga de 1855, amb una especial atenció al context santsenc.

Divendres 8 a les 19:30h presentem el llibre al Casal Independentista d'Hostafrancs, al número 20 del carrer de l'Elisi.