divendres, 10 d’octubre del 2014

Alerta Patrimoni #1

Setembre ens va donar noticies alarmants pel que fa al patrimoni de Sants. Les obres al carrer de Roses feien perillar el refugi 506 i les obres al local de l'antiga teteria Malea van possar en alerta al veïnat que vol que es pugui mantenir el cartell de l'antiga herboristeria.

Ja que aquests dos casos han despertat molt interès entre el veïnat he volgut fer una petita actualització del bloc per tal d'explicar la situació actual dels dos elements.

Al carrer de Roses el toc d'alerta del veïnat va permetre l'estudi per part d'un equip arqueològic. Segur que molts us heu sorprès pel fet que el refugi no hagi aparegut, però segons aquest estudi dels arqueòlegs el refugi de Roses va ser construït a uns 12 metres de profunditat, per sota d'on s'està bastint la claveguera del carrer. Segurament això respon al fet que a tocar del refugi discorria una riera.

Pel que fa al rètol de l'antiga Herboristeria del número 16 del carrer de Riego, més d'una vintena de veïns han presentat instàncies a Districte demanant que el rètol es pugui mantenir. Però encara hi ha més, aquests mateixos veïns, després de demanar els permisos d'obra del local han descobert que no en tenia.

Això no és més que el bloc d'un apassionat de la història i el patrimoni de Sants. Jo seguiré fent el que estigui en les meves mans per alertar dels perills que poden afectar el nostre patrimoni, però l'acció veïnal no ha de servir com excusa a les administracions per alliberar-se de les seves responsabilitats.



2 comentaris:

Tot Barcelona ha dit...

Totalment d' acord
Salut

Enrico ha dit...

Bon dia
veig que coneixes establiments antics de Sants. La meva mare, va viure abans de la guerra al carrer Vallespir, prop de la Plaça del Centre, i recorda que hi havia una herboristeria als baixos de l'edifici.
Ara mateix, no n'hi ha cap. Saps on podria trobar les que hi han tancat en els darrers 80 anys.
Gracies.
Enric Comellas
ecomellasf@gmail.com