divendres, 1 de juny del 2012

Creu Coberta viatja a l’antiga Roma durant aquest cap de setmana


Avui us enllaço un article de el3.org sobre la jornada romana de Barcelona:



Per segon any, els comerciants de Creu Coberta ens porten a l’Edat Antiga amb la II edició de les Jornades Romanes de Barcelona que se celebraran aquest cap de setmana al carrer Creu Coberta. “Seguint els nostres principis de cultura, ciutat i comerç hem volgut apropar la cultura romana a la ciutadania”, explica el Lluís Llanas, president de l’associació de comerciants. Així, al llarg dels dos dies hi haurà activitats lúdiques, com passejades amb ponis, una taverna romana o escenificacions teatrals; però també de formatives o divulgatives, com xerrades sobre temes ben diversos o una sèrie de plafons informatius a mode de museu a l’aire lliure. “Això serà un no parar d’actes”, comenta Llanas. Entre elles un itinerari pels establiments comercials d’Hostafrancs que permetrà conèixer els antics oficis en època romana, conferències sobre gastronomia i perfums, una mostra de cinema Peplum, tallers infantils i espectacles de música i ball entre d’altres. Destaquen també un combat de gladiadors, una venda pública d’esclaus, un banquet romà i una fira i mercat romà que obrirà des de les 11 del matí fins a les 8 del vespre, amb productes de les botigues associades a Creu Coberta. 

En totes aquestes activitats hi participen grups que per afició o de manera professional treballen en l’estudi, la reconstrucció i la recreació històrica com el grup Barcino Orients, Tarraco Viva, el Museu d’Història de Badalona i el de Catalunya i l’Arqueològic de Catalunya. 

A més, els comerciants també aprofitaran per sortir al carrer i fer-se més visibles. Trauran les seves mercaderies en carpes i els venedors i venedores es vestiran de l’època per no desentonar amb tot l’ambient. El Lluís Llanas recorda però que no es disfressen sinó que es vesteixen, ja que tots els elements han estat estudiats i recreats a partir de la informació que es té i que s’ha estudiat d’aquesta època.