dimecres, 21 de març del 2012

Escola, mestres i escolars en temps de guerra


Avui us reprodueixo un article aparegut a el3.org sobre la conferència que Joan Sanromà va fer a l'Arxiu Històric de Sants amb el títol "Escola, mestres i escolars en temps de guerra". La imatge també és de el3.org

“Escola, mestres i escolars en temps de guerra” és el títol de la conferència que va fer ahir Joan Sanromà, professor de l’Institut Lluís Vives del barri de Sants. “Allà des de fa molts anys estem fent recerca sobre la vida quotidiana a la guerra”, explica Sanromà. Així, alguns dels treballs de recerca dels seus alumnes s’han centrat sobre els esports i sobre les escoles. “A partir d’aquí vam anar lligant aquest material i relacionant-lo i posant-lo una mica en ordre i vam creure que podia ser interessant exposar-lo a un públic més ampli que l’escolar”, explica el professor. 
La conferència que es va fer ahir al vespre a la sala d'actes de l'Arxiu Històric del Districte de Sants-Montjuïc acompanyava una exposició que acull el mateix espai i que coorganitzen la Fundació Avismón i el Consell Escolar del Districte de Sants-Montjuïc. Sanromà explica com va sorgir la seva col·laboració en aquest acte: “En aquesta exposició hi havia un apartat que era el referent a la guerra i em van demanar si podia fer una petita xerrada sobre l’escola al nostre districte durant la guerra”. Tant la mostra com la xerrada estan pensades pel públic en general, però especialment pel dels barris de Sants-Montjuïc: “Simplement el que busca és pensar que les escoles tenen història, que aquesta història s’ha de recollir i s’ha de transmetre”, diu Sanromà.