dimarts, 10 de novembre del 2009

Novetats sobre la font de la plaça Ibèria


Fa unes quantes setmanes us vaig parlar sobre la plaça Ibèria i la seva font. Com recordareu aquesta va desapareixer en circumstàncies poc clares pel xoc d'un cotxe. I dic en circumstàncies poc clares, ja que pel que es veu el propi districte ja tenia decidida la seva desaparició des de feia algun temps.

Imagino que la presió del veïnat i el fet que aquest tema hagi tingut cert ressó a mitjans com La Burxa o Sants 3 Ràdio, entre d'altres, ha forçat a una declaració oficial per part del gerent del Districte.

Us adjunto la noticia que ha publicat el3.org

La font de la plaça Ibèria no es recuperarà fins que es remodeli la placeta al gener

"El gener del 2010 començarà la remodelació de la plaça Ibèria, al barri de Sants. En les obres s’havia previst canviar d’ubicació i centrar la font que durant molt temps ha identificat aquesta placeta situada tot just al costat de la Plaça Bonet i Muixí, i que ha estat l'escenari de diverses pel·lícules. Però fa unes setmanes la font va aparèixer partida: un vehicle hi va topar i la va trencar, segons explica Josep Sans, gerent del Districte de Sants-Montjuïc. “Per cert que el para-xocs del cotxe encara està a la font”, comentava Josep Maria Domingo, president del Centre Social de Sants, fa un parell de setmanes. “La substituirem en la nova remodelació, buscarem un format de font el més similar possible a la que hi havia”, comenta el gerent, ja que, segons diu, en trencar-se es van trobar amb què tant el suport com la font estaven corcats. Les obres que es faran a la plaça consistiran en fer-la tota elevada de prioritat invertida, cosa que permetrà transformar-la en un espai per a vianants i amb alguna terrassa, eliminant totes les places d'aparcament que hi havien."


Mentre esperem que el Districte compleixi les seves promeses aprofito per recordar que, a un dels marges de la plaça Ibèria, que estan apunt de remodelar, hi ha una de les sortides al refugi antiaeri 819, que tenia sortida per la plaça Màlaga i per la plaça Ibèria.